Skip to content

Historien om Pallas startet som et veimerkingsfirma tidlig i 1990.

På den tiden var det brødrene Geir og Jan-Erik som drev Pallas, hvor Geir var eier. Veimerkingsfirmaet begynte etter hvert å gjøre det godt – noe som ga rom for ekspansjon. Tross en stor suksess på sommerstid med vegmerking, trengte guttene noe å gjøre på vinterstid – derfor startet de opp med eiendom på siden. Slik ble altså eiendomsfirmaet, som vi i dag kjenner som Pallas Eiendom, startet.

Historien

Første eiendom ble kjøpt i 1994, og siden den gang har de fire brødrene, som i dag utgjør grunnmuren av Pallas as, bygget opp Skostredet hvor de eier de fleste eiendommer.

Målet var å skape et mangfoldig og autentisk område med kunst og kultur som hovedkomponenter, hvor områder som for eksempel Covent Garden i London har vært en stor inspirasjon.

Pallas eies i dag av samme fire brødre. Fire forskjellige brødre som alle har store tanker for gaten og området rundt. Fellesnevneren er at de tenker stort alle fire. Man kan tydelig se de ulike personlighetene manifestere seg på ulikt vis i Skostredet, noe som har skapt et stort mangfold. Nå er vi mange flere mennesker, og to hunder. Vi har vokst til et stort og kreativt team av skapere som jobber for det vi elsker så mye: å få ‘vårt’ lille Skostredet til å vokse ytterligere.

Det som tidligere var en folketom gate med lite fasiliteter, har nå vokst til å bli en av Bergens hoved destinasjoner innenfor kunst og kultur. For i området rundt Vågsbunnen kryr det av alt fra kafeer, galleri og barer til kontorfellesskap, utesteder og restauranter.

Visjonen til Pallas er, i tillegg til å fremme kunst og kultur, å la «unge og sultne» slippe til og få mulighet til å leie eller starte opp i Skostredet. Denne visjonen er Skostredet, som vi kjenner det i dag, et direkte resultat av.

«Plass til historie. Rom for nytt liv» oppsummerer det Pallas team tror på. Nemlig at hvert sted er unikt og bør knyttes til egenskapene som finnes i dets historie, og i nabolaget rundt. Vi ønsker å fremheve området med dets historie, vi ønsker å skape en historie og opplevelse som påvirker alle positivt. Hvert sted i Skostredet er unikt. Bak fasaden er flotte mennesker og mye liv.

« Målet var å skape et mangfoldig og autentisk område med kunst og kultur som ovedkomponenter, hvor områder som for eksempel Covent Garden i London har vært en stor inspirasjon »

– Sigbjørn Hæve