Fire dedikerte brødre styrer, via Pallas Eiendom, et av Bergens mest pulserende strøk. Her finner man utelivsscener, hotell, barer, butikker og kafeer.  Litteraturhuset, Østre,Roll&Rock og bruktbutikker, er bare noen av fasilitetene man kan nyte i byens kulturelle hovedgate.

Vi er vel litt småsjefer hele gjengen.

– Sigbjørn Hæve

 

Vår historie

Pallas AS startet som et veimerkingsfirma i 1990. På den tiden var det brødrene Geir og Jan-Erik som drev Pallas, hvor Geir var eier. Veimkeringsfirmaet begynte etterhvert å gjøre det godt – noe som ga rom for ekspansjon. Tross stor suksess på sommerstid, trengte guttene noe å gjøre på vinterstid – derfor startet de opp med eiendom på siden. Slik ble altså eiendomsfirmaet, som vi i dag kjenner som Pallas Eiendom, startet.

Første eiendom var kjøpt  i 1994, og siden den gang har de fire brødrene, som i dag utgjør grunnmuren av Pallas, bygget opp Skostredet hvor de eier de fleste eiendommer. Målet var å skape et mangfoldig og autentisk område med kunst og kultur som hovedkomponenter, hvor områder som for eksempel Covent Garden i London har vært en stor inspirasjon.

Pallas eies i dag av samme fire brødre. Fire forskjellige brødre som alle har store tanker for gaten. Fellesnevneren er at de tenker stort alle fire. Man kan tydelig se de ulike personlighetene manifestere seg på ulikt vis i Skostredet, noe som har skapt et stort mangfold.

Det som tidligere var en folketom gate med lite fasiliteter, har nå vokst til å bli en av Bergens hovedestinasjoner innenfor kunst og kultur. For i området rundt Vågsbunnen kryr det av alt fra kafeer, galleri og barer til kontorfelleskap, nattklubber og restauranter.   

Visjonen til Pallas er, i tillegg til å fremme kunst og kultur, å få området rundt Vågsbunnen til å vokse ytterligere. De har et stort ønske om å la «unge og sultne» slippe til og få mulighet til å leie eller starte opp i Skostredet. Denne visjonen er Skostredet, som vi kjenner det i dag, et direkte resultat av.